• четвъртък , 22 февруари 2018

Земеделие с Прана

Земеделието с прана или жизнена енергия се основава на системата на Мастър Чоа Кок Сюи за лечение с прана. Същите техники, чрез които може да се въздейства върху здравето на човека, дори и за самолечение, могат и се прилагат успешно в растениевъдството и животновъдството. Както се работи с едно растение, така се работи и с една нива или гора, с едно животно или стадо. Големият брой или площ не представляват затруднение.

Всъщност, малко или много, хората, растенията, и животните си приличат. А именно по това, че имат енергийно тяло – аури (не е печатна грешка!), енергийни канали, чакри и т.н.

Принципът накратко е следният. Ако отстраните болестотворната енергия от енергийното тяло на човек и дадете достатъчно количество здрава енергия, започва процес на оздравяване – това е предпоставката за енергийното лечение. При растенията е същото. Те улавят стреса, негативните мисли и чувствата на хората, които работят с тях. А това са енергии, които пречат на нормалното им развитие. Затова в земеделието с Прана, преди началото на работния ден се работи и с работниците. За да може те да са полезни, а не да вредят на растенията и животните. Почвата, водата и въздуха също могат да бъдат изчистени и енергизирани. По малко по-различен начин. Чрез тези простички техники растенията усвояват по-лесно хранителните вещества от околната среда, растат и плододават по-добре и дори стават по-вкусни. По този начин растенията могат да бъдат защитавани от болести и неприятели. Как ви се струва това?

С времето, когато човек започне да обръща внимание на тези неща, започва да пречи по-малко и да помага съзнателно чрез своите мисли, ако щете изказани с думи да подпомага растенията. Някога говорили ли сте си с растенията вкъщи? Е? Реагират ли? Да разбира се! Ако им изпращате любов и сте им благодарни, че правят живота ви по-красив, те ще растат и ще цъфтят повече, и плодовете им ще са по-добри във всяко отношение.

Наскоро излезе и първата книга на изследователския екип от Индия, който в продължение на няколко години, прави опити с Ачария Ранга Агрикалчъръл Юнивърсити. Авторът на книгата, Кришна Мохан, описва накратко техниките за работа с растенията. Миналата година, един от членовете на колектива, Рамакришнан Нагасами, беше в Пловдив и изнесе много подробна лекция за експериментите и резултатите от тях.

Ако темата Ви е интересна можем да я разнищим. Техниките не са сложни. Мастър Чоа ги е събрал в двудневен семинар (около 16 часа), след който можете да ги прилагате във всяка една сфера от живота.

Щом аз успявам да си гледам лозето на чим само с две пръскания на година, като използвам – бордолезов разтвор, колоидна сяра (домашно производства) и една магия, тогава защо Вие да не можете.

Поздрави и успех!

Автор: Николай Вълков, магистър по пчеларство, земеделие с прана

Сподели :

Прочети още