• понеделник , 26 февруари 2018

Защо да ползваме органичен прах за пране

Промяната в начина на хранене и физическата активност са първата стъпка към здравословния начин на живот, но защо да спирате дотук? Казват, че домът е нашата крепост, целта му е да ви защити и да се чувствате удобно в него. Но за съжаление много домове са пълни с продукти, които са вредни за здравето. Част от тези продукти са и конвенционалните прахове за пране, които съдържат химикали и изкуствени съставки, които могат да бъдат токсични.

пране

Мръсната истина за чистите дрехи

Когато избират прах за пране, повечето хора дори и не поглеждат информацията за съдържанието, която е пълна с непроизносими съставки. Много често решаваме кой продукт да изберем само защото е на промоция или наскоро сме гледали негова реклама. Ако се зачетете в съставките, ще забележите, че сред тях обикновено има повърхностно-активни вещества (ПАВ). Целта им е да помогнат на водата да проникне в тъканите. ПАВ не са едно вещество, а могат да бъдат различни видове химикали; те могат да отделят бензол, който е токсин, свързан с появата на репродуктивни проблеми и рак.

Всъщност проблемът с химикалите в праховете за пране, е, че повечето от тях не целят да направят прането по-чисто, те само го правят да изглежда и да мирише на чисто.

Решението е просто: използвайте органичен препарат за пране

Органичните прахове за пране не съдържат хлор, фосфати и други изкуствени съставки, опасни за човешкото здраве. В тях няма синтетични оцветители и аромати, които могат да предизвикат алергични реакции и обриви.

Химикалите в конвенционалните прахове за пране отделят изпарения, които постоянно вдишваме през деня. Дори и в малки концентрации те могат да окажат вредно влияние върху ендокринната и нервната система. Когато използвате органичен препарат за пране, вие и семейството ви сте защитени от тези рискове.

Фосфатите, използвани в почти всички перилни препарати, са причина за значителни щети, нанесени на околната среда през последните 40 години. Използването на фосфати привлича все по-голямо внимание, особено заради това, че високите концентрации във водните басейни са смъртоносни за рибите. Използването на органичен прах за пране, може да помогне за намалява на химикалите, които попадат в околната среда.

В отговор на повишената загриженост от страна на потребителите, много производители на перилни препарати се опитват да направят продуктите си по-безопасни както за хората, така и за околната среда. Въпреки това, рекламните твърдения не винаги са верни и единственият начин да сте сигурни, че продуктът, който купувате, е безопасен, е като прочетете внимателно състава и се уверите, че той не съдържа изкуствени химикали.

Източник: http://wakeup-world.com/ Снимка: freedigitalphotos.net

Сподели :

Прочети още