• понеделник , 22 януари 2018

Защо да използваме органичен сапун?

Много хора се опитват активно да намалят количеството токсини, което попада в тялото им. Те се хранят с органични продукти, пият пречистена вода, дори се подлагат на процедури за детоксикиране. Но това, което много от нас не осъзнават, е, че токсините могат да бъдат абсорбирани и чрез кожата. Имайки предвид индустриалното производство на сапуни, не е изненадващо, че много от тях съдържат съмнителни химикали, оцветители и аромати… вещества, които е по-добре да избягваме. Ако искате да намалите количеството на токсините, на което сте изложени, най-добре е да използвате органичен сапун.

сапун

Защо да използвате органичен сапун?

Много хора имат чувствителна кожа, която не реагира добре на сапуните, пълни с изкуствени химикали. Използвайки органичен сапун може да избегнете или поне да намалите проблемите, причинявани от дразнещи химически съставки. Органичните сапуни съдържат вещества, при чието производство не са били използвани хербициди, химически торове и пестициди.

Дори и да не получавате обриви, химикалите, използвани в производството на конвенционалните сапуни, изсушават кожата. Неорганичните сапуни обикновено не съдържат глицерин (който има овлажняващ ефект). За съжаление много хора чакат докато сърбящата, суха кожа се превърне в проблем, за да се обърнат към естествените алтернативи.

Състав на органичните сапуни

Когато купувате сапун, действайте така, все едно купувате храна – винаги четете етикетите. На опаковките на някои сапуни пише „с естествени съставки” или „със съставки от органичен произход”, но много компании използват това само като маркетингов трик. Само сапуни, носещи знака на някоя сертифицираща организация, наистина съдържат естествени съставки.

Може да е малко опростено, но е най-добре да търсите продукти, чиито съставки са ви познати и не звучат като каталога на някоя химическа компания. Обикновено в състава на органичните сапуни влизат: алое, мента, кокосово масло, канела, зехтин, базови масла, слънчогледови семена, листа от слънчоглед, корен от юка, червена мароканска глина, нерафинирано масло от карите и др.

Ползата от използването на органични продукти

Ползването на органичен сапун носи и други ползи. На първо място органичните сапуни не се тестват върху животни. Купуването на органичен сапун е полезно и за околната среда, защото при отглеждането на съставките им не са използвани химикали и пестициди, които могат да замърсят водата, въздуха и почвата.

Макар че органичните сапуни са малко по-скъпи, ползите за здравето и качеството на продукта оправдават по-високата цена.

Източник: http://wakeup-world.com/ Снимка: freedigitalphotos.com

Сподели :

Прочети още