• понеделник , 22 януари 2018

Забавни играчки от трева

чичко тревичко

Сигурно всеки един от вас е имал или поне е чувал за Чичко Тревичко! Какво по приятно занимание с идването на пролетта от сътворяване на собствени такива играчки, които изискват всекидневна грижаи са живи!

За целта е необходимо просто да се сдобиете с малко пръс, семенца, които ще посадите, или тревна смеска, съд или непотребен дамски чорапогащник, малко трици или камъчета, ако искате да направите голямо човече в чорапа, и естествено бои панделки, очички, мъниста, конци и всякакви подобни неща.

Ако желаете куклата ви да е голяма и да стои стабилно, напълнете чорапогащника с камъчета или трици, отгоре сложете пръст, най-накрая не забравяйте семенцата. След това оформете човечето – може да му направите носле, ръчички и крачета, като издърпате малко от чорапогащника, напълнен с пръст, и завържете с конче. Може да му залепите очички, да му завържете панделка. А също и да го нарисувате, но внимавайте – боите не трябва да са водно разтворими, защото ще го поливате всеки ден, а и след като го направите, ще трябва да го потопите в купичка с вода. Може би затова е по-добре да използвате мъниста и плат за окраските му. В рамките на една седмица вашата рожба ще се нуждае от прическа :)

Ако пък решите да го сложите в съд, бихте могли да използвате непотребни пластмасови шишета, които спокойно да си изрисувате отвън, а прическата му да си остане отгоре.

Друг вариант е да използвате черупки от яйца, които отгоре сте счупили внимателно да изтече яйцето, след това измивате добре и посявате вътре семенцата. Черупката също може да се изрисува и така ще се сдобиете с колекция от малки играчки. Защо не седем джуджета например!

Подобно нещо може да направите и в големи пластмасови туби на двора в къщата си. Така ще може да аранжирате и да проявявате творчеството си с по-голям размах.

За децата е много забавно и лесно разбират, че ако не се погрижат за своя приятел, той бързо повяхва.

Снимка: Людмила Любомирова

Сподели :

Прочети още