• вторник , 23 януари 2018

“Веге Демо” в Пловдив на 29 юни

Този юни Веге Демо ще бъде най-голямото кулинарно предизвикателство в Пловдив, защото ще провокира пловдивчани да демонстрират най-изкусителните си домашно приготвени веган и вегетариански храни! Ръкавицата ще бъде хвърлена и към посетителите на събитието, за да задоволи любопитството им дали веге храната може да бъде апетитна и атрактивна на вид.

Ако умеете да приготвяте домашни деликатеси без животински съставки, влагате само здравословни и дори био продукти и сте готови да смаяте посетителите с атрактивно творение, заповядайте на 29 юни (неделя) от 10 до 17 часа в творчески комплекс Инкубатор на ул. “Магура” и ул. “Братя Пулеви”. Участието е безплатно, но не се допускат фирми. Демонстрацията ще даде възможност за изява само на кулинаристи – любители, които са приготвили храна у дома. Продажбата на кулинарните творения е позволена с благотворителна цел. 

Изисква се предварително записване на info@organichno.com.

2422421989_8e552695cb_z

Организатори на събитието са гражданското движение Хранкооп Пловдив, Сдружение „Устойчиво общество” и творческият комплекс Инкубатор в Пловдив, които си поставят за цел да насърчат здравословното хранене без животински съставки, особено при децата, и да оборят твърдението, че такива храни са безвкусни и неугледни.

Кулинарното събитие ще бъде насочено към още една кауза – ще се набират средства за изграждане на демо център за кулинарни и обучителни събития на Фермерския пазар “Гребна база” в Пловдив, които ще фокусират вниманието на младите хора към здравословното хранене, биоземеделието и устойчивия бизнес. Средствата от кампанията ще бъдат предназначени за закупуването на шатра, маси, столове, готварска печка и материали за заниманията.

“Веге Демо” е част от инициативата „Деца творят в Капана – Кръжоци за деца», която ще се проведе от 20 до 29 юни в Капана в Пловдив.

Следете новините във Facebook страницата на събитието.

Снимки: Foter.com

Сподели :

Прочети още