• понеделник , 26 февруари 2018

Семинар “Пчеларството в наши дни”

На 25-ти и 26-ти ноември в Правец ще се проведе безплатен семинар „Пчеларството в наши дни – нови предизвикателства и възможни решения”.

Семинарът е насочен към основните проблеми на пчеларството в наши дни и ще се фокусира върху взаимовръзката на пчелите и земеделието. Засегнати са теми като сътрудничеството между земеделци и пчелари във връзка с намаляващата пчелна популация и важната роля на пчелите за опрашване на земеделските култури.

ID-100209768

Основните теми на семинара са:

  • Икономическо съживяване на пчеларството в трансграничния регион България – Сърбия
  • Предизвикателствата пред пчеларството във времето на климатични промени и индустриално земеделие
  • Рамка на съвместно съществуване и сътрудничество между фермери и пчелари в името на взаимното уважение и опазване на пчелите
  • Ролята на младите в съвременното пчеларство и развитие на биологичното пчеларство

Семинарът се провежда като заключителна част от партньорски проект между Областен браншови пчеларски съюз гр. Монтана, Фондация „Съвременност“, гр. Ботевград, Пчеларско сдружение „Кованлък“, гр. Бела Паланка – Сърбия, финансиран от програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България – Сърбия. Подкрепящи идеята и партньори  в организацията и провеждането на заключителния семинар са Сдружение за Биологично пчеларство и Фондация Credo Bonum, по линия на кампанията й „За пчелите и хората”.

Участието в семинара е безплатно, а регистрацията е до 17.11 на страницата: www.bgrsbee.eu

Сподели :

Прочети още