• понеделник , 22 януари 2018

Съвременно родителство според законите на природата и светлината

Barbara114-640x300

Сигурно някои от вас познават като автор Барбара Рен с книгата й „Клетъчно пробуждане“ или с новоизлязлата – „Завръщане към светлината“.

На 03,06,2014г. имах възможността да присъствам на един семинар, ориентиран към грижата за децата в съвременни условия и да добия представа за авторката. Барбара Рен е интелигентна дама, живее в Англия, има 5 деца и единайсет внуци, лекува хората, като анализира начина им на живот и режима им на хранене.

Всичко, написано по-долу в статията, е споделено и препоръчано на семинара от авторката.

Обяснен беше начинът, по който работи клетката, и какво е необходимо за правилното й функциониране. Най-важното е да не се забравя, че тялото задържа светлина в себе си, която трябва свободно да протича навсякъде из организма ни. Енергийното влияние, което предават родителите, е най-близо до начина, по който функционира клетката, затова никога не трябва да се забравя, че нищо не се случва случайно и всичко е взаимосвързано.

Правилната диета не се състои само в това да се попълва недостигът в организма, а и да се усвоява всичко и да се използва по правилния начин. Тънките черва при този процес извършват основната работа. Бременните жени да не забравят, че черният дроб и жлъчният мехур са много заети по време на износване на плода, като черният дроб хидратира, а бъбреците – филтрират. Оводняващата функция е много важна!

Черният дроб не може да се справи със загряти мазнини!

Видовете мазнини и количествата от тях трябва да се използват съзнателно! Мазнините преминават в тънките черва, а от там през власинките отиват в лимфната система и причиняват стагнация.

Житото и пшеницата – голямо предизвикателство за черния дроб! Добре е да се избягват, доколкото това е възможно, и да се избират други видове зърнени култури за правенето на хляб. Да не забравяме и факта, че житото е един от двата основни алергена.

Млечните продукти – не са предназначени за хората. На двегодишна възраст губим ензимите за разграждане на млякото, което разграждане не може да се случи и поради начина, по който се хранят кравите. Доказано е, чрез опит, че за шест седмици умира теленце, хранено с мляко от магазина! Остеопороза няма там, където не се консумира мляко. Препоръчително е поне два дни в седмицата в храненето на човек да не присъстват животински  продукти, което е много добре за бъбреците!

Зеленчуците, зеленчуковите сокове, супи, салати и смутита са най-ценната и важна храна за организма!

Три пъти на ден трябва да се ядат зеленчуци, например: сутрин като сок, на обед – салата, а вечер – супа.

При бременност храносмилателният орган може да отслабне, затова сурови неща се ядат на обяд, защото до вечерта тялото може да е изтощено. Вечерта се препоръчва нещо топло като супичка.

Раждането – в България е изключително много намесата отвън. При раждане трябва светлината да е приглушена, за да не пречи на производството на окситоцин. Не се гледа в очите родилката, защото тя произвежда адреналин и се губи връзката между майката и бебето. Не се напъва бебето, а вместо това трябва да се издиша. Ако напъваме и не дишаме правилно, и кислород не влиза в организма на майката, а от тям и в организма на бебето. Перинеумът се подготвя шест месеца преди да настъпи раждането с масажи с бадемово масло. Гърдите се масажират с урината на майката. Съществува и така нареченото лотос раждане, при което плацентата и пъпната връв се слагат в мрежа с билки и се слагат около детето. Жената и камилата са единствените бозайници, които не консумират собствената си плацента. Препоръчва се плацентата да се стрие на прах и да се направят капсули, тинктура или хомеопатично лекарство. Поемането на плацентата възстановява баланса на ендокринната система, производството на мляко и менструацията.

Около краят на бременността производството на цинка рязко намалява, а медта се увеличава. Медта помага за конвулсиите и е много важна за контракциите. Чрез поемането на плацентата майката може безпроблемно и лесно да възстанови баланса на цинк и мед в организма.

Тънките черва при децата през първите три години са пропускливи и трябва да се внимава с протеините и да се приемат продукти, които спомагат за естественото запечатване на червата – фосфолипиди, лецитин, цинк. Лецитинът е много важен за производството на мляко, за подсилването на мембраните, които задържат течностите.

Никакъв глутен и млечни продукти през първите две години – предпазва от развитие на алергии, като това важи и за диетата на майката.

Тялото винаги работи в наша полза! 70% в тялото и 80% в мозъка са вода! Всеки вид стрес се отразява на водата в тялото! Стресът създава обезводняване! Дехидратацията затруднява тялото! Дебелото черво регистрира дали сме обезводнени или не!

Връзката между симптомите на всеки един човек не са случайни! Всеки зъб има меридиан, чрез който се свързва с даден орган. Запълването на корените пречи на меридианите, които се свързват с органите. Важно е да се поддържа алкалността на тялото. Магнезия, силициевия двуокис, витамин D3 поддържат калция на правилното място. Магнезият е добре да се приема като добавка. Силиция се съдържа в копривата. Мелатонинът може да се почерпи от овесената каша, но имайте предвид, че не се дава за закуска, а за вечеря, защото има свойството да преспива.

Добре е да пиете смути сутрин, да се гладува от време на време (препоръчително е да се следят фазите на луната).

Коментар на автора:

Ще си позволя личен коментар, който всеки сам може да реши да вземе ли предвид, или не. Още веднъж споменавам, че написаното е изцяло по думите на Барбара Рен и затова не прилича на разказ, а по-скоро на нахвърляни важни моменти от всичко, което каза. Това не е първият подобен семинар, на който съм била. В статията няма как да се отбележи всичко, което е споделено или чуто. Винаги има нещо ново  и интересно, което човек може да научи. Но ми се струва, че няма как да се приеме всичко за чиста монета и да не се вземе предвид културата на народа, мястото, на което живее и традициите, спазени поколения наред. За мен беше интересно да чуя една ерудирана жена да говори за неща, които наистина ме вълнуват. След приключването на лекционната част, имахме възможност да дискутираме. На въпроса ми защо говори само за зеленчуците, а не споменава нищо за плодовете – ми беше отговорено, че ние, българите, много обичаме плодове и особено сега в периода на черешите и ягодите добре си похапваме, но не трябвало, защото водели до ферментация. Трябвало да избягваме плодовете! От друга страна, в нейното меню редовно присъства папаята. Съгласна съм, че плодовете на папаята са високо ценени заради голямото си съдържание на витамини (А, В, С, D и Е), минерали (калций, калий, фосфор) и микроелементи (желязо, цинк, манган, мед, ванадий, магнезий). Поради това се използват и с лечебна цел за изхвърляне на отровите от организма, подобряване на храносмилането, при чернодробни заболявания, вирусни хепатити и др. Но е плод! Този плод не е характерен обаче за нашите земи! Не, че го няма и не можем да си го набавим, но в черешите и ягодите нищо ценно ли няма?! Освен това елементът с отглеждането на децата в съвременни условия спря до раждането! А всички, които имаме деца, основно ни интересува как става правилното отглеждане след момента на социализиране и контактуване. Уви, нямаше време за този момент. Книгите й са интересни, има какво да се научи, но все още търся много отговори на много въпроси! А в морето от информация човек трябва да внимава и да не приема всичко казано за чиста монета!

Сподели :

Прочети още