• понеделник , 26 февруари 2018

Рослава Стоянова

Казвам се Рослава и съм от Шумен, макар в момента да живея в София. Завършила съм Бизнес администрация, а наскоро и Корпоративна социална отговорност – или как бизнесът може да бъде и етичен, и устойчив, и да помага на хората; сфера е още доста слабо развита в България, но малко по-малко нещата се променят.

Аз съм оптимист. Не знам дали винаги е било така, но осъзнаването дойде в един доста труден за мен период. Много негативни неща се струпаха наведнъж и светът ми се струваше мрачен и сив. Толкова сив, че чак в един момент си помислих, че това е нереално, че е невъзможно нещата да бъдат чак толкова зле и светът просто не може да е чак толкова лош. От този ден нататък вече го гледам с други очи. Виждам усмивките на хората, откривам доброто в тях, намирам всеки ден по нещо хубаво, на което да се усмихна и ми се случват прекрасни неща, за които преди не бях и мечтала. Прииска ми се да споделя това с други хора, за да могат и те да погледнат света от един по-различен ъгъл, и така започна писането. Мисля, че това е моят начин да помогна на хората – чрез думите. Да им покажа, че в този свят има красота и добрина и че е достатъчно само да повярват, че самите те със собствени усилия могат да направят живота си по-добър и да помогнат на останалите също да живеят по-добре. В тази връзка, има един цитат, който много ми харесва – „хората не се нуждаят от нови хоризонти, а от нови очи, с които да видят света“.

Интересувам се от история, фолклор, обичам да чета книги и да научавам нови неща. Използвам всеки свободен момент, за да съм сред природата и ми харесва да откривам нови и малко познати кътчета от България, където нейната красота е все още запазена. От устойчив начин на живот се интересувам отдавна, но интересът ми стана по-задълбочен след като попаднах на “Органично”. Информацията тук ми разкри един изцяло нов свят и до голяма степен промени и начина ми на живот. Искаше ми се да предам това вдъхновение и на други хора и така постепенно само от читател се превърнах и в автор за “Органично”. Участвам с превод на статии за здравословно хранене, еко-домакинство, домашна козметика и други, а също така споделям и своя опит в прехода ми към един по-устойчив начин на живот, както и интересни новини в сферата на устойчивото потребление на ресурси.