• понеделник , 26 февруари 2018

Растителните масла – полезни и устойчиви?

12295323_10156301121790607_7606023282183152839_n

Училища за готвене на За Земята ви кани на своя втори курс, посветен на растителните мазнини, които използваме в кухнята. Домакини ще са Бояна Рачева и Борис Тасев от Кулинарно училище „Амюз буш“, а със свободна презентация за проблемите, свързани с производството на растителни мазнини, ще се включи и Людмил Хайдутов от Slow Food България, а също и редактор в Gourmet Publishing.

Растителните масла се използват от човека от няколко хилядолетия, но научния прогрес донася голяма подмяна на устойчивото им добиване. Съвременната концепция на монокултурното земеделие, използването на органични разтворители за произодство на олио, невъзвратимото обезлесяване на азиатските екваториални гори са едва част от неприемливите практики, които съпровождат добива на растителни мазнини. Все пак те са вече твърде важна част от културата ни на готвене и хранене и затова носим отговорността да правим правилния избор на масла и храни, за да се опитаме да не подкрепяме неустойчивите методи на производство.

На този курс ще научим:

за физическите и химическите характеристики на растителните мазнини,
за начините на производство,
повече за палмовото масло,
кои растителни масла за готвене присъстват на българския пазар,
кои от тях да изберем и защо

Разбира се, ще готвим заедно, а в края на вечерта ще споделим храната с по чаша българско вино и свободна дискусия.

Не е неоходимо да носите престилки. Те са осигурени от „Амюз буш“.

Цена: 25 лв. Цената на този курс е малко по-висока от първия ни курс, който беше промоционален. Това се дължи отчасти и на по-скъпите и разнообразни продукти, небходими за провеждането на курса ни с растителните масла.

Записване: За да си осигурете място в курса, мoля попълнете регистрационната ни форма https://docs.google.com/forms/d/1oDC_ZoeXdkd9-lIm1_TuTW8OaztSYtRfS3w4RaIkusU/viewform. Oбърнете внимание, че опцията “Going” не ви гарантира място. Ще получите мейл, който да потвърди вашето участие, а заплащането на курса става на място.

Местата за курсовете на Училища за готвене са ограничени и записвания се приемат до запълване на местата – 15 на брой!

Сподели :

Прочети още