• вторник , 23 януари 2018

"Моята Еко Коледа" насърчава към по-разумно потребление в празничните дни

my eco xmas 2012-02

В края на всяка година идва момент, който не случайно наричаме Голямото Коледно пазаруване. Това е времето, когато с начина си на живот създаваме най-голям отпечатък върху околната среда и здравето си като пазаруваме прекомерни количества посредствени подаръци, вещи за дома и домакинството, храни и какво ли още не.

Сдружение «Устойчиво Общество» предлага алтернативен базар под името «Моята Еко Коледа» с работилници и изложение. Инициативата ще се проведе за трета поредна година, този път последователно в София и Пловдив, и ще даде възможност за среща между потребители, производители и творци на екологични продукти и творения, като по този начин стимулира по-отговорно потребление, по-малък екологичен отпечатък, и не на последно място – стимул за тези, които работят в тази насока, да продължат напред.

И тази година събитието ще предложи богат избор от ръчно изработени украси и подаръци от естествени и рециклирани материали, екологични детски дрехи и аксесоари, както и пазар с дегустации на еко и био храни от местни производители. Няма да липсват и работилници за изработка на сладкиши, изящни бижута или оригинални предмети за бита и за празника.

«Моята Еко Коледа» е събитие за всички, които харесват различното и индивидуалното; тези, които предпочитат да не поднасят масови подаръци и да се сливат с Индустрията. Това е базар за тези, които на Коледа искат да поднесат не просто подарък, а лично послание към близките хора, както и да имат на трапезата храна, отгледана с отговорност към хората и към природата.

Отбележете си тези дни в календара, за да събудите твореца и мечтателя в себе си. Ще усетите Коледния дух в неговата пълнота и пъстроцветие:

- София – 13, 14 и 15 декември в Сити Център София, бул. Арсеналски 2, работно време от 10 до 20 ч.

- Пловдив – 20, 21 и 22 декември в залата на Народна библиотека Иван Вазов, работно време от 10 до 20 ч

За повече информация следете Facebook страницата на събитието: https://www.facebook.com/EkoKoleda

Медийни партньори:

 

Сподели :

Прочети още