Как да почистим тоалетната си с кока-кола?

Преди да се омъжа смятах, че кока-колата е най-великото питие на света! Пиех я с удоволствие, без да се замислям какво всъщност слагам в устата си. Е, сега нещата стоят по различен начин. Като започнах да се отказвам от това сладко питие, минах през различни етапи, докато вече въобще не си помислям да я купувам. Оказва се обаче, че може да й се намери едно много добро предназначение. Любимата на мнозина кока-кола чудесно почиства варовик и други петна по тоалетната чиния. За целта се прави следното:

-изсипва се по вътрешността около ръба на тоалетната чиния;

-оставя се да постои най-малко един час, за да може киселините да подействат. Най-добре е да се остави да действа цяла нощ;

-по желание може да се почисти с четка, особено ако има по-упорити петна. Натрупването на котлен камък се разтваря с помощта на фосфорната киселина в колата.

Добре е да имате предвид, че питието може да не отстрани всички проблеми. Може да премахне някои утайки и натрупвания в тоалетната чиния, но не е най-силният почистващ препарат.Освен това кока-колата има захар (или фруктозен сироп от царевица), затова задължително трябва да се изплакне тоалетната чиния много хубаво, защото бактериите обичат сладките неща. Във всеизвестното предаване Ловци на митове гледах веднъж, че чистенето с кока-кола не работи за мазни петна, а само за минерални. Каквото и влияние да оказва на петната, нищо не пречи да се опита този метод.

Дори и да не разберем за тайните съставки на питието, ясно е едно – добре е да се избягва в менюто ни, но може да се импровизира в други области!

Автор: Божана Михайлова

Снимка: www.stockfreeimages.com

Добави коментар


Защитен код
Обнови

 

Дарения
Можете да направите дарение за дейността на Сдружение Устойчиво Общество. Благодарим ви!
IBAN: BG69PRCB92301042886310 BGN
SWIFT Code: PRCBBGSF / PROCREDIT BANK

BGN
Дарение on-line с ePay.bg:
въведете стойност и натиснете "Enter"

 

Участвайте
Можете да поставите банер на списание "Органично" във Вашия сайт, блог или e-mail
Модели

Можете да станете член на Сдружение Устойчиво Общество, за да се включите в дейността ни
Членство - Устав