• вторник , 23 януари 2018

Глобална активност срещу отровите на хранителните гиганти

shopping pepper

Новините на Wake Up World:
Основите на мултинационалните хранителни корпорации, монополизиращи индустрията, които имат нулево отношение към нашето здраве, се пропукват. Все повече хора осъзнават болестотворното въздействие на храните, които консумират и нараства възмущението на обществото от омаловажаването, с което тези компании ни поднасят най-новите си токсични храни. Какъв е резултатът? Компаниите сега са принудени или да отговорят на потребителското търсене (да премахват токсичните вещества от продуктите си и да се адаптират към законовите производствени практики за опазване на околната среда), или да загубят клиентите си.

Все по-често, виждаме мащабен ефект от обществената активност. Големи компании като Campbell’s например, започнаха да работят без Бисфенол А (BPA), канцерогенен химикал, намиращ се в пластмасовите етикети и опаковки. Промяната дойде, след като дори и FDA (Комисията по храните и лекарствата на САЩ) беше принудена да направи преоценка за безопасността на BPA като издаде забрана за употребата му до края на този месец. Потребителите са напълно наясно с опасностите от BPA, който се свързва с рака, диабета и мн. други заболявания и отказват да плащат с трудно спечелените си пари на компании, които си правят оглушки за бисфенола в техните продукти.

В глобален мащаб, корпорациите вече са принудени да премахват и високо-фруктозния царевичен сироп. Въздействието му върху здравето е добре известно дори на широката общественост като се знае, че той води до затлъстяване и рак и също така, че съдържа живак. Сега потребителите отказват да ядат всичко, което съдържа тази съставка, и за добро. Дори Мишел Обама наскоро публично заяви, че отказва да храни децата си с детски продукти, които съдържат високо-фруктозен царевичен сироп. В резултат на обществената съпротива, хранителните гиганти като Sara Lee и Kraft постепенно започвет да премахват тази съставка от продуктите си, за да избегнат загубите на продажби.

Обществената активност и информираност започва законово да променя нещата, така че света да се храни спокойно.

Въпреки че е голяма победа и компаниите постепенно премахват токсичните съставки, това е само началото на едно глобално възраждане на хранителната индустрия, което трябва да се случи за да могат потребителите да са спокойни за здравето си. BPA и високо-фруктозния царевичен сироп сами по себе си създават биологични поражения, но какво да кажем за аспартама, МНГ (мононатриевия глутамат), ГМ съставките, транс-мазнините и всички други вредни добавки, които продължават да бъдат вътре в храните ни? Тези вредни вещества могат да бъдат отстранени стига да се надигне същия такъв активизъм и информираност, каквито принудиха действията на компаниите да премахват BPA и високо-фруктозния царевичен сироп.

Разпространявайте широко тези новини. Такива действия не само ще променят здравето на вашите близки, приятели и на самите Вас, но ще дадат отклик по цял свят. Премахването на токсичните добавки в храната ни може да спре безбройните ненужни смъртни случаи, резултат от болестите, които ни носят масово предлаганите храни.

Източник: Wake Up World, Снимка: Wake Up World

Автор: Anthony Gucciardi

Сподели :

Прочети още