• понеделник , 22 януари 2018

Да преборим инфекциите с помощта на лавандулата

Под прекрасният аромат на лавандулата се крие мощно природно лекарство. Използвана за лечебни цели още от древността, лавандулата предпазва от някои от най-опасните инфекциозни болести, като например чумната епидемия, помела Европа през средновековието. Оказало се, че работниците, грижещи се за полята от лавандула, не се заразявали с тази болест. Тогава хората все още не знаели за изключителните бактерицидни свойства на лавандулата, която стимулира производството на бели кръвни телца и така допринася за защитата на организма от опасни патогени.

лавандула

Справете се с инфекциите с помощта на лавандулата

Заплахата от грипни епидемии и устойчиви на антибиотици бактерии, кара много хора да се обърнат за помощ към лавандулата, вместо към опасните ваксини. Представяме ви шест начина да използвате масло от лавандула, за да съхраните здравето си в студените месеци.

1. Дезинфекциране на ръце

Смесете в малка бутилка една супена лъжица алое вера, три супени лъжици алкохол от зърнени култури и 10 капки лавандулово масло. Разклатете добре и нанасяйте сместта върху кожата на ръцете няколко пъти на ден.

2. Директно приложение

Лавандуловото масло е особено полезно през есента и зимата. Няколко капки от него върху кожата ви са достатъчни за подсилване на имунната система срещу настинки и грипни вируси.

3. Антисептичен сапун

Мийте ръцете си често и се радвайте на идеалната защита срещу бактерии. В бутилка смесете 20 капки масло от лавандула и 250мл неутрален течен сапун. Разклатете добре, за да се смесят.

4. Дезинфектант

Дезинфекциращ спрей с масло от лавандула ще защити средата, в която живеете от вредни патогени. Добавете 40 капки лавандулово масло към две чаши вода и налейте сместта в бутилка с накрайник за пръскане. Разклащайте добре преди употреба и напръскайте със сместта повърхността на плота, тоалетната чиния, дръжките на вратите, слушалката на телефона и други места, до които обикновено имат досег много хора.

5. Пречистване на въздуха

Това е проста практика, която свежда до минимум инфекциозните заболявания в дома и офиса. Поставете няколко капки масло от лавандула в малко вряща вода и оставете да се изпарява в продължение на около половин час. Това ще укрепи имунната ви система и ще дезинфекцира въздуха по естествен начин.

6. Укрепване на имунната, кръвоносната и дихателната система

Сместта, която ви предлагаме има чудесни антисептични, антибактериални и антивирусни свойства. Според MountainRoseHerbs тези масла стимулират имунната, кръвоносната и дихателната система и са идеална защита срещу болно гърло, настинки, пневмония и бронхит.

Смесете следните съставки в бутилка от тъмно стъкло:

  • 45 капки масло от карамфил
  • 35 капки масло от лимон
  • 25 капки масло от евкалипт
  • 20 капки масло от канела
  • 15 капки масло от лавандула
  • 10 капки масло от розмарин

За максимален ефект използвайте органични масла. Сместта трябва да се разрежда преди употреба – шест до осем капки на 30мл базово масло, например от бадеми, жожоба или зехтин. Разреденото масло се втрива в ходилата или схванатите мускули, или просто се нанася върху кожата.

Източник: http://wakeup-world.com/ Снимка: freedigitalphotos.net

Сподели :

Прочети още