• вторник , 23 януари 2018

Бизнесът с домашно приготвени храни в Холандия узаконен ли е?

homemade bread

Бизнесът с домашно приготвени храни в Холандия узаконен ли е?

Отговор на г-жа Т. Ойпекс от Холандската Агенция по Храните (NVWA ) специално за “Органично”

Преработката и приготвянето на храна в собствената ви кухня е позволено, когато самата кухня и процесите в нея отговарят на определени изисквания.
Ако използвате кухнята у дома както за домакинството, така и за приготвяне на храна за продажба, това трябва да става по различно време и да обезпечите ясно разграничение на храните за бизнеса и тези за лична консумация. Това може да стане, като например използвате различни хладилници или като поставите табелка “частно”, там където държите храната за лична консумация. Ако не го направите, инспекторите на NVWA могат да приемат, че всички храни в кухнята ви са за бизнеса и следователно трябва да отговарят на изисквания.

Достъпът до жилищните части трябва да бъде ограничен, като например вратата към тях да бъде затворена по време на доставката или производството на храните. Това е важно, защото управлението на хигиената в кухнята изисква професионално ниво. Също така някои обстоятелства в жилището, като например домашните любимци, са недопустими по правилата за хигиена.

Сподели :

Прочети още